Συμβουλές

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για να επιλέξεις τον νεροχύτη της κουζίνας σου.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Ετοιμάζεις μία ολοκληρωτική ανακαίνιση της κουζίνας ή σχεδιάζεις το νέο σου σπίτι; Τότε είναι πολύ σημαντικό να έχεις στα χέρια σου όλες τις πληροφορίες για να ξέρεις τι να ζητήσεις αλλά και τι να επιλέξεις. Ακόμα κι αν έχεις δίπλα σου ειδικούς που θα σου κάνουν τις δικές τους προτάσεις είναι σημαντικό να ξέρεις τι θέλεις καθώς εσύ θα περνάς ώρες της καθημερινότητας σου μέσα στη νέα κουζίνα. Έχε, λοιπόν, κατά νου, πως εκτός από ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα η κουζίνα θα πρέπει να σου προσφέρει και την άνεση που χρειάζεσαι! Τέσσερις είναι, λοιπόν, οι παράγοντες που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη: η άνεση, η αντοχή, η εμφάνιση και η τιμή.

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Ο τρόπος τοποθέτησης ορίζει και τον τύπο του νεροχύτη. Οι ένθετοι νεροχύτες μπαίνουν τρυπώντας τον πάγκο που τους στηρίζει. Η τοποθέτηση είναι πιο εύκολη και πιο οικονομική κι αυτό τους κάνει τη δημοφιλέστερη επιλογή. Οι υποκαθήμενοι νεροχύτες τοποθετούνται κάτω από την τρύπα του πάγκου όταν αυτός είναι φτιαγμένος μόνο από μασίφ υλικά.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Οι νεροχύτες από ανοξείδωτο ατσάλι ή inox είναι πιο συνηθισμένοι στις κουζίνες των σπιτιών κι αυτό γιατί συνδυάζουν πολλά από τα πλεονεκτήματα που αναφέραμε προηγουμένως ως παράγοντες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Ο τεχνογρανίτης είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές υλικό. Είναι πιο ανθεκτικός από το inox αλλά δεν είναι άκαυτος όπως το ανοξείδωτο ατσάλι. Το βασικό πλεονέκτημα είναι πως υπάρχει ποικιλία σχεδίων με αποτέλεσμα να μπορείς να διαλέξεις την εμφάνιση που ταιριάζει καλύτερα στην κουζίνα σου. Θα κλείσω με τους συνθετικούς νεροχύτες που είναι οι πιο οικονομικοί αλλά και οι πιο ευαίσθητοι στις εκδορές, την θερμότητα και τα απορρυπαντικά. Στην αγορά θα βρεις ακόμα τη μονολιθική κατασκευή όπου ο πάγκος και ο νεροχύτης είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό, τους «αγγλικού τύπου» που η μπροστινή πλευρά φαίνεται, τους κεραμικούς αλλά και τους νεροχύτες από μάρμαρο, γρανίτη και πορσελάνη .

ΟΙ ΓΟΥΡΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΓΟΥΡΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥΣ

Όπως ήδη ξέρεις στην αγορά θα βρεις νεροχύτες με μία αλλά και με δύο γούρνες. Για μένα, πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη, αν πλένεις τα πιάτα στον νεροχύτη ή στο πλυντήριο πιάτων. Το βάθος της γούρνας είναι επίσης πολύ σημαντικό για το πλύσιμο και κυμαίνεται από 15 έως 22 εκατοστά. Ανάλογα με τη γούρνα, επιλέγουμε και την μπαταρία, όπως θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο. Όσο για τα πλαϊνά, κύριος ρόλος τους, είναι το στέγνωμα των πιάτων αφού έχουν πλυθεί.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2022

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2022

Μη σου κάνει εντύπωση που ακόμη και ο νεροχύτης της κουζίνας υπόκειται στα trends. Οι νεροχύτες που θυμίζουν αγροικία, αυτοί που προηγουμένως ονομάσαμε «αγγλικού τύπου», είναι ακόμη στη μόδα, ιδίως αν είναι φτιαγμένοι από κεραμικό υλικό. Επίσης, στις τάσεις εντάσσονται και οι νεροχύτες πολλαπλών χρήσεων οι οποίοι είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο που μπορείς να ενσωματώσεις πάνω τους  διάφορα αξεσουάρ, όπως το ξύλο κοπής ή ο σκουπιδοφάγος. Θα κλείσω με τους υποκαθήμενους, τους γωνιακούς αλλά και τους μαύρους νεροχύτες που συμπληρώνουν τις τάσεις του έτους.