Διακόσμηση

ΜΙΚΡΟ ΜΠΑΝΙΟ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ

mikro_banio

Αρκούν μερικές έξυπνες ιδέες για να δημιουργήσεις την οφθαλμαπάτη ενός μεγάλου μπάνιου.

ΜΙΚΡΟ ΜΠΑΝΙΟ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ

Είναι πολύ συνηθισμένο, τα τετραγωνικά μέτρα του μπάνιου ν’ αποτελούν την πιο εύκολη θυσία για ένα ευρύχωρο σαλόνι ή υπνοδωμάτιο κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού ενός σπιτιού. Κανείς, όμως, δεν θέλει να νιώθει πως οι τέσσερις τοίχοι του μπάνιου του θα τον πλακώσουν ενώ βρίσκεται μέσα σ’ αυτό. Κι όμως, δεν χρειάζεται να μπεις στον πειρασμό της αλλαγής των σχεδίων του διαμερίσματος σου ή της ανακατασκευής καθώς υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις για να κάνεις το μικρό σου μπάνιο να μοιάζει μεγαλύτερο.

ΕΙΔΗ ΥΓΕΙΪΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΕΙΔΗ ΥΓΕΙΪΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

 

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να περιγράψω τον όρο «είδη υγιεινής ελεύθερης τοποθέτησης» από το να σου πω πως πρόκειται για εκείνα που στηρίζονται στο τοίχο και μοιάζουν να αιωρούνται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς σου προσφέρει περισσότερο ελεύθερο χώρο στο πάτωμα για να τον εκμεταλλευτείς με κάποια απαραίτητα αντικείμενα, όπως ο κάδος ή το καλάθι για τα άπλυτα αλλά δημιουργεί και την αίσθηση της ελευθερίας κινήσεων στον χώρο.

ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ

Αντί για την κλασσική μπανιέρα, ήδη τα περισσότερα σύγχρονα διαμερίσματα επιλέγουν την ντουζιέρα η οποία έχει σίγουρα μικρότερο εμβαδόν κι όταν είναι ανοιχτή η κουρτίνα κάνει τον χώρο να μοιάζει ενιαίος.

ΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Ένα έξυπνο κόλπο για να φαίνεται το μπάνιο σου μεγαλύτερο είναι να «κλέψεις» τις διαχωριστικές γραμμές. Αυτό μπορεί να γίνει έξυπνα χρησιμοποιώντας το ίδιο χρώμα και τα ίδια υλικά σε όλο το μπάνιο.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΥΛΙΚΑ

Έχει σχέση με την προηγούμενη συμβουλή καθώς η απόφαση να επιλέξεις μεγάλα πλακάκια ή τσιμεντοκονία δίνει την αίσθηση του ενιαίου χώρου.

ΑΣΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙ

ΑΣΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙ

Ιδίως όταν αντανακλάται στους καθρέφτες, το φυσικό φως δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους. Αν είναι στο χέρι σου, ζήτησε να υπάρχει ένα παράθυρο στο μπάνιο σου το οποίο δεν θα κρύβεις με σκούρες κουρτίνες. Φρόντισε να βάλεις ένα γυαλί που δεν θα επιτρέπει να σε βλέπουν από την άλλη πλευρά κι αν αυτό δεν είναι εφικτό πάρε μια ανοιχτόχρωμη και ελαφριά κουρτίνα.

ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ

Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού που δικαιολογεί τους μεγάλους καθρέφτες. Άλλωστε σπάνια βλέπεις μπάνιο χωρίς καθρέφτη. Η επένδυση σε μεγάλους καθρέφτες δίνει την αίσθηση του βάθους που μοιάζει να μεγαλώνει το εμβαδόν του μπάνιου σου.

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα σπίτια έχουν λευκά μπάνια. Άλλωστε αν παρατηρήσεις στα περιοδικά διακόσμησης και το Pinterest, τα μπάνια με σκούρα χρώματα και αντιθέσεις είναι συνήθως μεγαλύτερα κι ανήκουν σε πολυτελή σπίτια.

ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟ  

Σήμερα, τα μπάνια μετατρέπονται σε κανονικά δωμάτια με διακοσμητικά κι έπιπλα. Αυτό, όμως, δεν είναι συνετό αν δεν έχεις ένα ευρύχωρο μπάνιο. Σκέψου μόνο πως οι παλαιότεροι είχαν μέσα μόνο τ’ απολύτως απαραίτητα. Γι’ αυτό μη γεμίσεις με μικροπράγματα τον χώρο και διακόσμησε το μπάνιο σου μ’ ένα – δυο αντικείμενα που θ’ αποκαλύψουν την αισθητική σου και θα το κάνουν να δείχνει πιο ζεστός και προσεγμένος.